ماهيت اجنه

ابجد وحروف آن

ماهيت اجنه

۹ بازديد

بسم الله الرحمن الرحيم اللهم صلي علي محمد وال محمد مطابق آيات شريفه قرآن كريم جن ها از آتش خلق شد ه اند لكن اجنه به لحاظ و به اعتبار مقدار و ميزان بهره مندي و خاصيت پذيري  از (سرخي و زردي)  و( سياهي وتيرگي  و دودي )و( درخشندگي و روشني و سفيدي )آتش به سه طايفه و دسته كلي تقسيم مي شوند . بنابراين به اعتباررنگ و كيفيت  ماهيت مي توان اجنه را بطور كلي به سه دسته تقسيم و گروه بندي نمود .
1- اجنه سفيد كه داراي قدرت بسيار قوي ودرخشندگي و روشني و  قابليت هاي بالا و به لحاظ ظاهري زيبا هستند .
2- اجنّه سياه و تيره نسبت به اجنه سفيد و روشن ضعيف هستند و از قدرت متوسطي بر خوردارند .
3- اجنه سرخ داراي قدرت خاصي هستند كه ارتباط با اينها موجب بيمارهاي خطرناك مي شود .
طوايف اجنّه
جنيان نيز مانند انسانها داراي قبايل و طوايف هستند منتهي با عنايت به اينكه  عمر اجنه بسيار درازو طولاني و تعداد شان  خيلي زياد است قبايل و طوايف آنها نيز بسيارمتعدد و بيشمار مي باشد .
طوايف شيرين يربوع  ، الزلاب ، بني سعلات و جناب زعفر جنّي (رحمه الله عليه ) – در كربلا به ياري امام حسين (عليه السلام ) آمد كه امام (ع) اجازه جنگ نفرمودند –چند مورد از طوايف و قبايل بيشمار اجنه هستند .
ضمنا توضيح اينكه طايفه بني سعلات از ازدواج شيرين يربوع با سعلات بوجود آمده است
مكان و محل زندگي اجنّه
اجنّه در اماكن مختلف سكوت كرده و پيدا ميشوند - مگردر جاهاي ممنوعه كه  خداوند متعال بعد ميلاد مسعود پيامبر اكرم (ص) ورود اجنه را به آنها ممنوع نمود از جمله آسمانهاي بالاتر از آسمان چهارم و برخي از مكانهاي كره زمين كه اجازه  ورود ندارند -  در خانه هاي مردم  ، در باغبات و كوهستان و همه جا سكوت مي نمايند .  منتهي اجنه بيشتر در جا هاي خلوت وتاريك و آرام و متروكه  و مخروبه براي سكوت  كرده و استفاده مي كنند .
البته برخي از قبايل به جا هاي بخصوصي دلبستگي دارند و بيشتر در آن حوالي پيدا ميشوند  . مثلا طايف الزلاب به نظر برخي از مولفين  در حوالي سر زمين مصر و يمن مشاهده شده است .
شايد در ذهن برخي سوال ايجاد شود كه اگر اجنه در اطراف و اكناف ما سكوت دارند و خيلي از آنها  كافر و غيرصالح هستند چطور مارا اذيت نمي كنند بايد عرض شود كه اجنه اجازه اذيت و آزار ما را ندارند همان گونه كه خيلي از حشرات و حيوانات اجازه ما را ندارند و الا بشر نمي توانست از ترس گربه ها و پشه ها از پناهگاه خود بيرون بيايد .
دين و آيين اجنّه
حضرت علامه طباطبايي (رحمه الله و رضوانه عليه ) در جواب سوالي كه از معظم له مي شود – مي فرمايند:  از  خود آنها (اجنه)  نقل شده كه گفته اند: تمام اديان و مذاهب انسانها در ميان ما وجود دارد، بجز مذهب اهل تسنن ، زيرا اشخاصى كه از طايفه جنّ در واقعه غدير خم بودند، هنوز زنده هستند و به نصب اميرالمؤ منين عليه السّلام به خلافت توسط رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم شهادت مى دهند.
از سوي ديگر  ، خداوند متعال به نقل از برخى از آنان مى فرمايد:
 قالوا يا قومنا، انا سمعنا كتابا انزل من بعد موسى مصدقا لما بين يديه ، يهدى الى الحق ، و الى طريق مستقيم .
 از اين آيه شريفه استنباط ميشود در ميان اجنه يهودي نيز وجود داشته است شايد الان همه دارد  
آيات شريفه مربوط به اجنّه در قرآن كريم
1- وَ اَنّا مِنّا المُسلِمونَ وَ مِنّا القاسِطونَ فَمَن اَسْلَمَ فَاُولئِكَ تَحَرَّوا رَشَداً وَ امَّا القاسِطُون فَكانُوا لِجَهَنّمَ حَطَباً
گروهي از ما، مسلمان و گروهي ظالمند، هر كس اسلام را اختيار كند راه راست را برگزيده است و اما ظالمان هيزم دوزخند
مراد از "منا مسلمون" اين است كه ما تسليم امر خداييم، پس "مسلمون" كساني‏اند كه تسليم امر خدا هستند، و مراد از "قاسطون" كساني‏اند كه به سوي باطل ميل دارند. (سوره مباركه جن آيات 14-15)
2- وَ اَنّا مِنّا الصالِحون وَ مِنّا دونَ ذلِكَ كُنّا طَرائِقَ قِدَداً
در ميان ما، افرادي صالح و غير صالح هستند و ما گروههاي متفاوتي هستيم (سوره جن آيه 11)

3- در سوره مباركه ««جن»»  (آيات 1 تا 15) و ««احقاف »» (آيات 32- 31- 30 -29) خلاصه اي از قضيه  ايمان آوردن گروهي از جنيان به پيامبر اكرم (ص) وكتاب آسماني او، آمده است كه شاهدي ديگر بر صحت مطالب مذكور است .
خداي منان در كريم قرآن ، خطاب به پيامبراعظم (ص) مي‏فرمايد: 4- بگو: به من وحي شده است كه جمعي از جن به سخنانم گوش فرا داده‏اند، سپس گفته‏اند: ما قرآن عجيبي شنيده‏ايم، كه به راه راست هدايت مي‏كند، پس ما به آن ايمان آورده‏ايم و هرگز كسي را شريك پروردگارمان قرار نمي‏دهيم و ما هنگامي كه هدايت قرآن را شنيديم به آن ايمان آورديم و هر كس به پروردگارش ايمان بياورد نه از نقصان مي‏ترسد و نه از ظلم( ترجمه آيات 13-12 سوره مباركه جن )

5- اي پيامبر بياد آور هنگامي كه گروهي از جن را به سوي تو متوجه ساختيم كه قرآن را بشنوند، وقتي حضور يافتند، به يكديگر گفتند: خاموش باشيد و بشنويد و هنگامي كه پايان يافت، به سوي قوم خود بازگشتند و آنها را بيم دادند (دعوت به اسلام كردند(سوره مباركه احقاف آيه 29)
رواياتي  چند در خصوص اجنه
 1- پيامبر اكرم  (ص) روزي از مكه به طائف رفت تا مردم را در آن مركز اجتماع بزرگ به سوي اسلام دعوت كند، كسي به دعوت او پاسخ مثبت نداد،  در بازگشت به محلي رسيد كه آن را«« وادي جن»»  مي‏گفتند، شب را در آنجا ماند و به تلاوت آيات الهي مشغول شد.
 در آن هنگام گروهي از جنيان صوت قرآن آن حضرت را شنيدند، نور ايمان در دل آنها تابيد و آنان را مجذوب حضرتش نمود، پس از آنكه پيامبراكرم (ص) از تلاوت قرآن فراغت يافت، جنيان به سوي قوم خود بازگشتند در حالي كه مشاهدات خود و آنچه از آيات الهي، شنيده بودند، براي قوم خود بيان داشته و آنها را به ايمان به رسول مكرم اسلام‏(ص) دعوت نمودند.
تفسير نور الثقلين، عبد علي بن الحويزي، المطبعة العلمية بقم ، ج 5، ص 19، ح 30.
به نقل از برخي علماء و عرفا اخلاق :  بعضي از جنيان مقلّد مراجع معظم بوده‏اند و مسائل ديني و اعتقادي خود را از آن حضرات مي‏پرسيده‏اند.
 لذا نقل شده كه يكي از جنيان به صورت شخص عادي در سرداب منزل مرحوم حاج ميرزا حسين و حاج ميرزا خليل - از مراجع صدر مشروطيت - به حضور ايشان مي‏رسيده و مسائل مربوط را از ايشان مي‏پرسيده است.
معارف قرآن، استاد مصباح يزدي، ص 316.

مع الوصف مطابق آيات و روايات مطروحه اجنه نيز  مانند انسانها داراي عقايد  مختلف هستند  لكن تنها مذهبي كه  درميان طوايف و قبايل اجنه وجود ندارد مذاهب اهل سنت است آن هم به دليل آن كه همه و يا اكثريت اجنه شاهد عيني انتصاب آقا امير المومنين امام علي (عليه السلام ) به خلافت توسط پيامبر عظيم الشان اسلام بوده اند و همه آنها ويا حداقل اكثريت آنها الان نيز زنده هستند  
البته بسيار واضح است كه عده‏اي از آنها، فاسق و فاجر و ظالم و كافرند، و عده‏اي از آنان، صالح و مؤمن و مسلمان مي‏باشند. قابل ذكر است كه  مؤمنين اجنه  در خدمت ائمه بوده و انسانهاي مؤمن و شيعه را برادر خود مي‏خوانند و مي دانند
اما نكته اي كه  شايد لازم الذكر باشد  اين است  كه اجنه از پيامبران انس پيروي مي كردند و خودشان پيامبر نداشته و ندارند . بعد زا پيامبران مطابق روايات احكام و مسائل ديني و غير رااز محضرائمه اطهار (عليهم السلام )  سوال مي نمودند .
همچنين در سوره مباركه  ««جن آيات  1 و 2»»  مى فرمايد:
قل  اوحى الى انه استمع نفر من الجن فقالوا: انا سمعنا قرآنا عجبا، يهدى الى الرشد فآمنا به ، و لن نشرك بربنا احدا.
بگو: به من وحى شده است كه تنى چند از جنيان گوش فرا داشتند و گفتند: راستى ما قرآنى شگفت آور شنيديم ، كه به راه راست هدايت مى كند، پس به آن ايمان آورديم ، و هرگز كسى را شريك پروردگارمان قرار نخواهيم داد. ««از اين آيه شريفه نيز چنين معلوم مي شود كه در ميان مشرك نيز وجود داشته است .»»
تكليف اجنّه
غيراز دسته و گروهي از اجنه كه ازلحاظ هوش و عقل چندان به كمال  نيستند همه اجنه مثل مكلف مي باشد در قيامت در قبال اعمال و رفتارشان جوابگو و مسئول خواهند بود چنانكه در سوره مباركه الرحمان خداوند متعال خطب به دو گرو گرانسنگ و مكلف انس و جن  ميفرمايد             ««يا معشر الجن و الانس ان استطعتم ان تنفذوا من اقطار السموات و الارض فانفذوا لا تنفذوا الاّ بسلطان (33) فبايّ آلاء ربّكما تكذبان (34) »» (آيات 33 و 34 سوره مباركه الرحمن )
خدايا از فضل خويش براي ما توفيق درك حقايق و معارف اسلامي و قرآني عنايت فرما،المدمر السطوره

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.